Voorbeschouwing Diegem Sport – Bocholt VV

Het nieuwe jaar is alweer een tiental dagen in gang, en als we het met een roze bril bekijken, kunnen we niet anders dan zeggen dat we een perfect rapport hebben: drie op drie in 2020.

En voor u zegt: wat stelt dat nu in godsnaam voor, één schamele overwinning, spoelen we graag even terug naar vorige zondag, einde reguliere speeltijd. We stonden gelijk, net als alle andere teams in de kop van het klassement. Het zou een verloren zondag worden. Tot Dimitri Vanhaen er anders over dacht en zijn linkervoorhamer bovenhaalde.

Meteen stonden we (mee) aan de leiding in het klassement. Over het hele seizoen bekeken: thuis nog geen enkel punt verloren, sterkste verdediging van de reeks. Een stand van zaken waarvoor we in augustus met twee handen hadden getekend. En natuurlijk zijn er minpunten, hoe zou het anders kunnen in een aan mekaar gewaagde reeks als Tweede Amateurklasse B: op drie ploegen na zijn we de zwakste op verplaatsing, wat een contrast met de resultaten aan de vertrouwde Damburg.

En laat ons nu zondag weer een verplaatsing wachten, meer bepaald naar Diegem Sport, geboren uit een een fusie in 1943 en een vertrouwde naam in de nationale reeksen, ex-club van Nabil Dirar en Yannick Ferreira-Carrasco, een club met een smetteloze reputatie. Een club van opleiding. Werd dit seizoen door de groen-witten uit de Brusselse rand nog op redelijk dramatische wijze aangevat (0 op 18), dan wisten ze zich op wonderlijke wijze toch te herpakken. O.m. Aalst, Hasselt en Hades werden vakkundig in de pan gehakt en Diegem rukte in gestrekte draf op naar de kop van het klassement. De laatste weken werd het dan weer wat minder, leg het maar uit, je weet nooit hoe het gaat lopen in voetbal, en dat is wellicht de charme van het hele spelletje.

Maar nu even zonder gemijmer: we willen zondag punten pakken in Diegem. Onze jongens klopten – niet zonder moeite – de knokploeg van Spouwen-Mopertingen en pakten zo (nog maar eens) de koppositie in het klassement, wordt het nu echt niet stilaan tijd om ook op verplaatsing nog eens de drie punten te scoren? Het is verdorie van begin september geleden.

Want ja, Diegem is een te duchten tegenstander, maar dat zijn wij toch ook? Alle neuzen in dezelfde richting en eensgezind voor drie punten: het is mogelijk, hoe dan ook. En avant!

Other Articles

Nieuws
KBVV – SpoMo 2-1
Nieuws
Een punt in Diegem