Deugddoende overwinning

Met vier afwezigen stonden onze jongens voor een zware opdracht tegen Londerzeel. Verliezen was uit den boze na de kwalijke reeks net voor nieuwjaar, en met Jobbe Dirkx mocht een 18 jaar jonge kracht zich voor het eerst titularis noemen in het eerste van Bocholt VV.

De eerste helft in Bocholt VV – SK Londerzeel had niet erg veel om het lijf. We zagen (schuchtere) pogingen, maar beide teams leken vooral bang om te verliezen. Zoals het zo vaak gaat, kwam na de rust plots schot in de zaak. De ingevallen Siebe Paesen zorgde voor 1-0 – wat zal het hem deugd hebben gedaan – maar al even snel tekenden de bezoekers voor 1-1. Beide teams waren mekaar waard. Op het uur zorgde Romero Regales dan voor 2-1, maar we waanden onze schaapjes nog niet op het droge. Aan beide kanten bleven er immers kansen te noteren, in een wedstrijd die zich meeslepend en aantrekkelijk naar het einde trok. KBVV verzuimde de wedstrijd af te maken op de counter, de bezoekers troffen nog de dwarsligger, maar de score bleef ongewijzigd.

Drie punten tegen een sterke tegenstander, dan moet je stellen dat de jongens van Tom Vandervee het vanmiddag gewoon uitstekend hebben gedaan. Volgende week trekken we naar het sterke Belisia Bilzen, met respect maar ook met een flinke dosis herwonnen zelfvertrouwen.