Bocholt VV B blijft in Derde!

Bocholt VV B heeft er een bewogen seizoen opzitten: de heenronde was sterk, na nieuwjaar was het allemaal een pak minder, en finaal hebben onze jongens nog moeten nagelbijten tot eind april. Wees echter gerust: het is gelukt, we blijven waar we waren, en dus in Derde Provinciale.

KBVV B kon maar beter winnen om gerust te zijn, en trok voluit de kaart van de aanval. De 1-0 van de voet van youngster Joppe Maesen was verdiend, als orgelpunt van enkele prima kansen. Grote Heide leek van slag, en klaar voor de slacht. Op slag van rust dan toch een tik: een al dan niet aangeschoten bal werd door de scheidsrechter als hands beschouwd. Bal op de stip, en aan Dyoni dan maar? Onze keeper deed in zijn laatste wedstrijd in zwart-witte kleuren – hij stopt met voetballen – heel knap wat van hem werd verwacht, en we gingen de rust in met een gelijkspel.

Helaas, echt doorduwen lukte niet en na de rust roken de bezoekers hun kans, vrij snel met succes, met een rake kopbal op het uur (1-1). In het laatste halfuur kon het alle kanten uit, en werden de debatten uiteindelijk gesloten met een billijk gelijkspel. Achel B keek op dat moment al aan tegen een 4-0 achterstand, en ook Opitter stond in het krijt: dat liep dus allemaal nog makkelijker dan verwacht.

Opdracht volbracht, KBVV is gered, afspraak volgend seizoen in dezelfde reeks!