Einde seizoen

Nummer zeven tegen nummer zes, wie zou daar nog van wakker liggen? KBVV en de bezoekers van Houtvenne maakten er nog een wedstrijd van, maar veel meer dan een vrije trap van Seppe Brulmans (1-0) en een bezoekende gelijkmaker (1-1) viel er niet te noteren, of het zouden wat flitsen van jeugdig talent moeten zijn.

Het mooiste moment hadden we toen misschien al gehad. We namen afscheid van Brahim, Bram en Dylan (topschutter!), maar natuurlijk vooral van sportief verantwoordelijke Rony Vangompel. Einde van een tijdperk? Jazeker. Na een bijzonder succesvolle periode rond de eeuwwisseling met maar liefst twee kampioenstitels keerde Rony in 2013 terug op het oude nest, als trainer en als sportief verantwoordelijke. Elf jaar later kijken we ook op die jaren terug met veel voldoening en plezier. De derby’s tegen Hasselt! De overwinningen tegen Beerschot-Wilrijk en op de Bosuil tegen Antwerp! Maar boven alles was en is Rony Vangompel een clubman, met wit-zwart bloed in de aderen, en als zo iemand vertrekt, is het even slikken. Gisteren werd hij door onze voorzitter Fons Martens in de bloemetjes – en uiteraard het bier – gezet, en er was niemand in onze mooie club die hem dit moment misgunde. Veel succes en hopelijk tot snel weer eens, beste Rony!

En zo sluiten we het boek van het seizoen 2023-2024. Er waren het spetterende eeuwfeest, de moeilijke start, de sterke comeback, de euforie tegen de Spor, opnieuw een mindere periode, en dan toch eerherstel met de recente 13 op 15. Hoogtes en laagtes, het leven zoals het is. Tot volgend seizoen in de Axor Arena!

Other Articles