A job well done

Wat moest gebeuren, is vandaag gebeurd. KBVV was de leidersploeg en diende tegen Houtvenne de drie punten in eigen huis te houden. En zo geschiedde.

’t Is niet dat het allemaal van een leien dakje liep, vanmiddag aan de Damburg. De wedstrijd nam een extreem trage start en in de aanvangsfase viel er nauwelijks wat te noteren. Dat was ook wel de verdienste van Houtvenne: de bezoekers legden vlotte combinaties aan de dag en vingen de (voorzichtige) aanvalsgolven vanwege onze jongens vlotjes op. Het was wachten op een flits om de boel te ontgrendelen, en die flitsen kwamen op het halfuur van Tresor Shema. Eerst mikte hij een vrije trap nog sierlijk op de lat, en wat later krulde een halve kans naar de verste hoek, maar werd de poging in extremis nog geblokt. De daaropvolgende corner zorgde voor de verlossing: 1-0 via een knappe kopbal aan de eerste paal van Kevin Dieme, we mochten met een voorsprong de rust in.

Na de pauze was het Houtvenne dat de lakens uitdeelde. Stijn Wertelaers moest vol aan de bak om de gelijkmaker (erg knap) uit zijn doel te houden. Het gevaar vanwege Bocholt VV kwam tot tweemaal toe opnieuw vanwege Tresor Shema, en zo werd het evenwicht weer hersteld. Op het uur werd Christophe Bertjens in het straatje gestuurd, en onze prijsschutter maakte het ijskoud af: 2-0 na een uur spelen.

Ook bij deze stand hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Invaller Kessels kreeg nog een gouden kans maar stuitte op de keeper, en aan onze kant moest ook Stijn Wertelaers nog een keer goed plat, maar de score veranderde niet meer: 2-0, al bij al een vlotte, efficiënte en verdiende overwinning.

Co-leider Diegem verloor vanmiddag thuis tegen Londerzeel, en zo staan we nu alleen op kop. Jawel, het is nog steeds relatief met al die afgelastingen – corona, weet u wel – en we zijn nog lang niet de ploeg die alles kapot gaat spelen, maar tevreden moeten we wel zijn. Onze jongens strijden met het mes tussen de tanden en pakken de punten, meer kunnen we toch echt niet verlangen?

Afspraak volgende week, op bezoek bij Olympia Wijgmaal!

Other Articles