Bocholt start met B-ploeg in 4de provinciale

Bocholt start met B-ploeg in vierde provinciale

BOCHOLT VV

Bocholt VV (tweede afdeling VV) start volgend seizoen met een tweede seniorenelftal in vierde provinciale. “Een logische stap”, reageert Jo Van Hoef.

“Wij bieden al onze spelers, vanaf de allerkleinsten, een uitgekiende opleiding aan”, zegt Van Hoef, die naast voorzitter van het directiecomité ook jeugdvoorzitter is. “En ook al is de doorstroming naar het eerste elftal de jongste jaren ons paradepaardje, toch kan niet iedereen op het hoogste niveau doorbreken. Dat betekent dat velen op hun zeventiende, achttiende andere oorden opzoeken. De ploegen uit onze buurt zijn daar erg blij mee, maar uiteindelijk zijn wij geen club die spelers opleidt voor clubs op een lager niveau. Daarom willen wij onze jeugdspelers een nieuw platform aanbieden. Zo kunnen ze én bij de club van hun hart blijven én in een eerste elftal spelen. Intussen zijn er al heel wat contacten gelegd met spelers, zijn er een pak kandidaat-trainers en hebben we met de aanpak van ons B-veld ook een uitstekende accommodatie.”

Opmerkelijk wel: vorig seizoen mochten de clubs uit de hoogste amateurreeksen hun B-ploeg nog in derde provinciale (en dus niet in vierde) inschrijven.

Van Hoef: “Klopt. Maar toen stonden we als club nog niet waar we nu staan. Onze structuur staat nu nog beter op poten en ook ons financieel plaatje is heel wat leuker. Er staan bovendien nog wat versterkingen aan te komen en dat alles samen heeft tot deze beslissing geleid.”

“Tegelijk spiegel ik mij ook een beetje aan onze dames, waar wij binnen de kortste tijd twee ploegen in competitie telden. Bovendien bekijken we dit ook een beetje pragmatisch. Als we deze spelers langer aan onze club binden, zullen er op termijn automatisch ook bestuurslui uit groeien en dat is essentieel voor onze werking, die steeds meer helpende handen vergt. We tellen nu een 350-tal leden en dat aantal willen we graag uitbreiden tot ruim 500. En daarvoor rekenen we dus graag op Bocholtenaren in hart en nieren.”

Ben jij iemand of ken je iemand uit je vriendenkring die dit een leuke uitdaging vindt, stuur dan een mailtje naar rony.vangompel@telenet.be of telefonisch op 0031/653 64 48 40

Other Articles

Nieuws
A job well done
NieuwsJeugd