Zeker niet onderschatten ….

We weten niet zeker of we het hadden geloofd, mocht iemand na het moeizame 1-1 gelijkspel bij Heur-Tongeren op de openingsspeeldag hebben voorspeld dat Bocholt VV na drie speeldagen aan de leiding zou staan in Tweede Amateurklasse B. Maar kijk, het spelniveau van onze jongens is in de maand september gaandeweg gestegen, en de 7 op 9 was op geen enkel moment gestolen. Het is uiteraard nog erg vroeg in deze competitie, en die leidersplaats nog relatief, maar laten we eens een open deur intrappen: het is nooit verkeerd om de nummer één te zijn.
En ja, het zal de tegenstander wel een extra tikkeltje motivatie geven om op bezoek te gaan bij de leider, maar dat zijn we in Bocholt al een beetje gewoon na al die jaren in de top van het klassement. Dat is heus niet pretentieus bedoeld, het is simpelweg een feit. Of Houtvenne zich komende zondag aan de Damburg komt aandienen met louter verdedigende intenties, valt af te wachten. De Antwerpse promovendus begon de competitie nog met een nederlaag, maar met vier op zes tegen co-leider Diegem en titelfavoriet Eendracht Aalst heeft Houtvenne zich in de laatste wedstrijden schitterend herpakt. Winst in Bocholt zou hen meteen de terechte benaming van giant killer opleveren.
Nu we voor de derde keer in vier wedstrijden tegen een elftal spelen dat recent is gepromoveerd, is het van kapitaal belang dat we onderschatting vermijden. In deze reeks is het al jaren zo dat iedereen van iedereen kan winnen, en gelooft u ons vrij, dat zal dit seizoen niet anders zijn. Concentratie van bij de aftrap en knallen maar, op weg naar – hopelijk – een nieuwe driepunter!

Other Articles

Nieuws
Nieuws
A job well done