Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Bocholt VV

De verplaatsing van komende zaterdag is die waar je het eerst naar op zoek gaat wanneer de nieuwe kalender wordt vrijgegeven. Sporting Hasselt en Bocholt VV hebben de degens nagenoeg jaarlijks gekruist in de voorbije 15 seizoenen, met vaak pittig gekruide duels en tumultueuze afloop, zodat ook de derby van komende zaterdag weer een afspraak is om naar uit te kijken.

Voor het laatste treffen (toen in Bocholt) moeten we terug naar 8 maart 2020, inderdaad, een week voor corona zijn definitieve intrede deed in het dagelijkse leven. Ben Didden zorgde toen voor de gelijkmaker na een wedstrijd die aanvankelijk door Hasselt werd gedomineerd en na de rust door KBVV. Andere tijden. Voor de laatste overwinning van onze jongens in het Stedelijk Sportstadion van Sporting Hasselt kijken we nog wat verder in het verleden: 0-2 in maart 2018, doelpunten van Voorjans en Bongiorno. Andere tijden, inderdaad, al waren Kevin Dieme, Stijn Wertelaers en Andy Peeters toen ook al van de partij.

Een Bocholter zege in Hasselt is alleszins geen vaste prik. Van de laatste tien ontmoetingen wist Bocholt er amper drie te winnen. De sfeer aan de Oude Kuringerbaan is vaak geladen, met een furieuze thuisploeg, en nu Sporting na een moeilijke start (1 op 15) met twee overwinningen het tij lijkt te hebben gekeerd, verwachten we ook zaterdag flink wat lokaal enthousiasme. Dat met Geert Berben en Devon Maes twee jongens met een rijkelijk gestoffeerd Bocholter verleden rondlopen (samengeteld meer dan 200 wedstrijden in wit en zwart), geeft nog een extra tintje aan de derby van zaterdagavond, net als omgekeerd de drie seizoenen van Ruben Janssen in Hasseltse loondienst.

Kortom, onze jongens zullen hun tenen mogen uitkuisen. Tegen het sterke Diegem Sport toonden ze vorige week op zijn minst gezegd efficiëntie, die zal ook in Hasselt nodig zijn om niet met lege handen de terugrit in noordelijke richting aan te vatten. Wij geloven erin!

Tot slot nog even vermelden – zijn naam werd net al even aangehaald – dat Devon Maes deze week vader werd van een dochtertje. Namens Bocholt VV wensen we hem en zijn gezin alle geluk van de wereld toe.

Other Articles

Club
Walking dinner KBVV
Club
Drie gouden punten!