Drie gouden punten!

Een Limburgse derby is altijd iets speciaals, en die in Hasselt is altijd net dat tikkeltje specialer. Ere wie ere toekomt: er is bij Sporting flink geïnvesteerd in de accommodatie en het resultaat mag er zijn. De wedstrijd tussen Sporting Hasselt en Bocholt VV kon vanavond alle kanten op, maar na negentig minuten stond op het scorebord een deugddoende 0-2 te blinken.

De thuisploeg ging furieus van start en dwong onze doelman tot een half mirakel om een vroege achterstand te vermijden. Stijn Wertelaers toonde meteen zijn klasse en was vertrokken voor een sterke wedstrijd. Onze jongens herstelden al snel het evenwicht en hadden de wedstrijd onder controle. Er kwamen kansen, maar ook de Hasseltse doelman toonde zich uitgeslapen. De thuisploeg kwam nog één keer gevaarlijk voor het Bocholtse doelmond, maar de wenkende kans zeilde ver buiten richting.

Na de rust gebeurde er aanvankelijk niet al te veel meer. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht – enkele kansjes niet te na gesproken – en gaven de toeschouwer het gevoel dat een punt nog niet zo’n slecht resultaat was. Tot dan de slotfase aanbrak en de ingevallen Bertjens plots alleen voor de Hasseltse doelman opdook. Zo’n kans moet je Christophe natuurlijk niet geven, en hij werkte in twee tijden netjes af – het stond 0-1. Hasselt schoot meteen wakker en creëerde op de tegenaanval nog een flinke kans, maar geraakte eens te meer niet voorbij een secure Wertelaers. Dat wordt nog flink nagelbijten, vreesden we, tot Alessio Allegria in de slotminuut de boeken dan toch dichtdeed en een slippertje in de lokale verdediging maximaal benutte (0-2). Hasselt lag in de touwen, de extra tijd bracht geen verandering meer.

Mooie avond voor onze club, met drie gouden punten in een altijd lastige verplaatsing. Dat niet iedereen even waardig is in de nederlaag, nemen we er vandaag met de glimlach bij – al zou de stadionspeaker van dienst misschien even kunnen nadenken over wat hij door het stadion meende te moeten roepen na het eerste doelpunt. Jammer en een tikkeltje goedkoop, maar hey, even goede vrienden!

Other Articles