Voorbeschouwing SK Londerzeel – Bocholt VV

Wist u dat er anno 1930 naast de Belgische Voetbalbond ook zoiets bestond als een ‘Vlaamsche Voetbalbond’, waar nogal wat clubs zich bij aansloten, vaak uit onvrede met de bijna uitsluitend Franstalige bestuurstop van de KBVB? Deze clubs (in onze regio o.a. Hamont-Lo en Achel Sport) stonden echter vaak voor verre verplaatsingen en toen de Vlaamse Bond steeds meer meegetrokken werd naar de foute kant van de geschiedenis – lees: steeds vaker geassocieerd werd met collaborerende organisaties als het VNV – maakten de meeste onder hen de definitieve overstap naar de KBVB.

Waarom we dit vertellen? Ten eerste natuurlijk omdat we graag eens informatief uit de hoek komen – noem het gerust wijsneuzerig – en ten tweede omdat onze tegenstander van zaterdag precies zo’n club was die anno 1942 de overstap heeft gemaakt van Vlaamse naar Belgische Voetbalbond – hetgeen ons in die woelige oorlogsjaren een bijzonder dappere stap lijkt. Londerzeel Sportkring kan bogen op een lange geschiedenis en is de laatste jaren – in vredestijd – uitgegroeid tot een vertrouwde naam in de nationale afdelingen. De laatste verplaatsing naar Londerzeel (op de grens van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant) herinneren we ons als erg lastig, en het punt dat we meegraaiden als behoorlijk gevleid.

Dat het ook zaterdag een lastige avond zou kunnen worden, is nogal evident. De thuisploeg draait met 7 op 9 vlotjes mee in de kop van het klassement en won vorige week nog in Hoogstraten, inderdaad, datzelfde Hoogstraten van twee weken geleden. De kop van het klassement was overigens ook waar de rood-blauwen voor het seizoen werden verwacht, gezien de brede selectie met gekende namen à la Mauro, Daeseleire en Van Kruijssen.

Met de staart tussen de benen naar Londerzeel dan maar, gezien onze recente wedstrijden en nul op zes? Neen! Angst is natuurlijk altijd een slechte raadgever en laten we vooral niet vergeten dat ook wij met ambitie aan de competitie zijn begonnen. Er is deze week pittig getraind aan de Damburg, hopelijk kunnen onze jongens zaterdagavond al de rug rechten. Veel succes!

Other Articles