Te zware cijfers

Het was weer slikken toen we gisteravond rond de klok van tien een blik wierpen op het scorebord in Londerzeel: vier – nul, dat betekent nul op negen en een mislukte start van het seizoen.

En toch… Was vorige week tegen Tongeren de manier waarop pijnlijker dan het naakte resultaat, dan was het gisteren toch anders. KBVV had van bij de aftrap het betere van het spel en Andy Peeters – sterke partij – miste een unieke kans in de tiende minuut. Heel erg jammer, want de thuisploeg toonde zich wel efficiënt op hoekschop (1-0), en zo keken we voor de derde week op rij tegen een achterstand aan. Het spelbeeld veranderde echter niet: onze jongens bleven het spel naar zich toe trekken, maar kansen creëren zat er te weinig in.

Ook na de rust hield de Bocholter dominantie aan, tot met een overbodige fout in de zestien meter Londerzeel de 2-0 op een presenteerblaadje werd aangereikt. Jammer toch, onze jongens hadden beter verdiend. In het slotkwartier werden de logische risico’s genomen om alsnog iets te forceren, maar het ervaren en uitgekookte Londerzeel wist daar wel raad mee en counterde zich met mooie goals nog naar een riante 4-0 overwinning.

Slotsom: de cijfers zeggen niet alles, maar zijn natuurlijk wat ze zijn: we starten met 3 op 12. Laten we echter toch ook maar niet vergeten dat we met Hoogstraten en Londerzeel al twee verwachte protagonisten van deze competitie op verplaatsing troffen, en dat de prestatie van gisteravond ondanks de nederlaag hoopgevend was te noemen. Volgende week ontvangen we Belisia voor een nieuwe Limburgse derby, laten we naast goed veldspel hopen op een goed resultaat!

Other Articles