Voorbeschouwing RC Hades – Bocholt VV

Deel twee van het Hasseltse tweeluik, komende zaterdag. Al moeten we opletten wat we zeggen: Kiewit – thuishaven van RC Hades – ligt aan de andere kant van het Albertkanaal en spreken we dan nog van Hasselts grondgebied? We willen natuurlijk niet onnodig op zere tenen trappen.

Temeer daar er bij de groen-witten enkele jongens rondlopen met een vorig leven bij Bocholt VV, en het verleden leert ons dat dat weleens vaker bijkomende krachten opwekt. Andrea Cascio, Dylan Put, Alessandro Bongiorno, Henry Odutayo en niet te vergeten coach Mirko Licata: het zijn namen die in Bocholt goede herinneringen oproepen, maar voetbal is onverbiddelijk, en dus zal het sentiment ook zaterdag weer (even) aan de kant geschoven worden.

Want ja, ook dan zullen het weer de naakte cijfers zijn die tellen omstreeks 21u. Hades dreigde af te glijden in het degradatiemoeras, versterkte zich fors in de winter en zou zich met drie punten tegen KBVV een pak geruster voelen. Onze jongens van hun kant trokken de laatste weken met 7 op 9 een flink tussenspurtje en willen graag nog een woordje meespreken in het eindrondedebat, dus zou puntengewin ook aan onze kant welgekomen zijn.

Het zal wel weer pittig worden, dat was het de voorbije jaren wel vaker aan de rand van de Pukkelpopweide. We zijn benieuwd!

Other Articles

Club
Drie dikke punten!