VOORBESCHOUWING HOOGSTRATEN VV – BOCHOLT VV

U las het mogelijk al op onze Facebookpagina’s: de wedstrijd van volgende week tegen Sporting Hasselt doet menigeen al watertanden, in die zin dat onze club elke Bocholtenaar uitnodigt om de wedstrijd gratis te komen bijwonen (wel even de identiteitskaart meebrengen). Een wedstrijd om naar uit te kijken, dat sowieso, een Limburgse derby tussen twee teams die bovenaan staan en mogelijk zullen strijden om de periodetitel, ja dan willen we ook zoveel mogelijk Bocholtenaren rond het veld zien!

Maar… laten we toch één ding niet vergeten. Het zou immers van bijzonder weinig respect en realiteitszin getuigen om de wedstrijd van komende zaterdag in Hoogstraten te vergeten. Indien we in de Antwerpse Kempen puntenverlies lijden, komt die mogelijke periodetitel immers serieus in het gedrang, sterker nog, dan wordt het – behoudens falen van Hasselt én Temse – een onmogelijk verhaal. Toch maar beter niet onderschatten, dat fiere Hoogstraten.

HVV kampeert op de negende plaats in het klassement en deed het tot dusver in de competitie niet onaardig, met nogal wat gelijke spelen en vorige week nog een vlotte overwinning bij Heur-Tongeren. In de Beker van België kreeg rood-wit eersteklasser Oostende over de vloer, in tegenstelling tot ons eigen KBVV, dat in de Beker… Tja, u zoekt het nog maar eens op.

Laat het dus duidelijk zijn: een verplaatsing naar Hoogstraten is een lastige klus, al hebben we het daar de laatste jaren best goed gedaan, en ook al hebben we 21 op 24 in de achterzak. De waarheid ligt veeleer dan in het verleden, echter steeds in de volgende wedstrijd.

Het hoofd koel houden is meer dan ooit de boodschap. Hoogstraten VV – Bocholt VV, dat zijn twee mooie clubs met een respectabele historie tegenover mekaar. HVV – BVV, de waarheid ligt op het veld en meer bepaald op zaterdagavond.

Duimen voor Bocholt VV!

Other Articles

Nieuws
Nieuws

Leave a Reply