VOORBESCHOUWING HEUR-TONGEREN – BOCHOLT VV

Het zal u niet verbazen en we hoeven het ook niet te verhullen: toen de wedstrijd tegen Temse afgelopen zondag werd afgefloten, slaakten we een collectieve zucht van verlichting. De driepunter betekende immers dat we de voeling met de top behouden, al is leider Hasselt natuurlijk wel al een eindje weg, zeven punten om precies te zijn. We maken ons vaak sterk dat ook de Hasselaren wel eens punten zullen laten liggen, maar het gebeurt voorlopig niet – een knappe prestatie. Voor de achtervolgende teams blijft het dus bij aanklampen, en dat is wat we vorige week tegen (toenmalig) nummer twee Temse met overtuiging hebben gedaan.

En dan komende zaterdag, voorwaar een verraderlijke opdracht. Op papier de makkelijkste van het seizoen: Heur-Tongeren staat laatste in de stand, sprokkelde tot dusver slechts vijf punten op zesendertig en wist nog maar zeven keer te scoren. De promovendus heeft duidelijk moeite om het ritme op te pikken.

Dat alles is natuurlijk maar theorie. We spelen zaterdag een derby en de thuisploeg zal meer dan ooit gebeten zijn op puntengewin. En Heur-Tongeren was al dicht bij een stunt: zo verloor het zowel bij Hasselt als Temse met slechts één doelpunt verschil, en hield het Patro Eisden op een gelijkspel. Onderschatting is dus meer dan ooit uit den boze.

Nog even voor de volledigheid: Heur-Tongeren, horen we u vragen, is dat eigenlijk het vroegere SK Tongeren, fusieploeg van Patria Tongeren en Cercle Tongeren, en 35 jaar geleden nog even in Eerste Klasse? Nee, de huidige club draagt sinds een nieuwe fusie in 2014 het stamnummer van wijlen Heur VV. Tja, dat is voetbal anno 2018, het blijft hoe dan ook leuk dat een club met zo’n rijke historie terug op niveau speelt.

Heur-Tongeren – Bocholt VV, een mooie derby, op naar zaterdag!

Other Articles

Nieuws
WINST IN DE TOPPER!
Nieuws

Leave a Reply