Voorbeschouwing Eendracht Aalst – Bocholt VV

In een nostalgische bui – mag het even, in deze periode van het jaar – zien we onze club graag als een bescheiden traditieclub. Over enkele jaren mag de Koninklijke Bocholter Voetbalvereniging immers honderd kaarsjes uitblazen, terwijl onze kleuren en stamnummer nog steeds dezelfde zijn als in den beginne. In tijden van fusies, opslorpingen en wegkwijnende clubs – voorbeelden hoeven we niet te noemen – wordt het steeds meer iets om bijzonder fier op te zijn. Dat we bovendien reeds sinds twintig jaar in de nationale reeksen uitkomen en de laatste veertig (!) jaar geen enkele keer degradeerden, maakt het allemaal nog wat specialer. Tot zover de nostalgie.

Is onze geschiedenis er eentje om in te lijsten, dan leest die van onze tegenstander op zondag Eendracht Aalst als een razend spannende roman. Opgericht in 1919, is de Oost-Vlaamse volksclub steeds een borrelende vulkaan van emoties geweest, die doorheen de jaren regelmatig een flinke uitbarsting kende. Van vreugde natuurlijk, met grote successen (denk maar aan de gouden jaren negentig, toen Aalst Europees voetbal speelde met namen als Ceulemans, De Bilde, Okpara en Vanderhaeghe), maar ook met even grote teleurstellingen (de onvermijdelijke neergang en pijnlijke faillissementen). Eén constante loopt echter doorheen de tumultueuze geschiedenis van ‘den Iendracht’, en dat is de trouwe en onvoorwaardelijke band tussen club en supporters, die in de carnavalstad bij uitstek natuurlijk weten wat een feestje is, maar ook niet aarzelen om tot actie over te gaan wanneer de eigenheid van het fiere zwart-wit in gevaar is. U hebt het begrepen: onze tegenstander van dit weekend is er eentje met naam en faam.

Sportief gezien is KBVV zondag in het Pierre Cornelisstadion natuurlijk wel favoriet. Na de (moeizame) overwinning tegen Geel en de onverwachte uitschuiver van leider Tienen staan we alleen eerste in het klassement, en dan is er geen reden om ons weg te steken. Loopt het thuis dit seizoen allemaal op wieltjes, dan wordt het begin december toch ook eens tijd dat we buiten de vertrouwde Damburg de drie punten pakken – iets wat ons dit seizoen nog maar één keer lukte, op een zachte nazomeravond in Kiewit.

Coach Patrick Witters kan – op de bijna terug fitte Ben Didden na – rekenen op zijn voltallige kern. Slagen we erin om ook na dit weekend aan de leiding te blijven? Antwoord op zondagavond!

Other Articles