Voorbeschouwing Diegem Sport – Bocholt VV

Zondag staat ons eerste elftal voor een tweede verplaatsing op rij. Onze jongens boekten de laatste weken drie overwinningen op rij en nestelden zich zo na een mindere start knap in de subtop. Vooral de laatste zege – bij leider Cappellen – sprak tot de verbeelding, en sterkte ons in de overtuiging dat de Bocholter elf tegen elke tegenstander kunnen winnen.

Laat het echter ook eigen zijn aan Tweede Nationale B: we kunnen van iedereen winnen, maar net zo goed verliezen. Neem nu Diegem Sport, onze volgende tegenstander. De Brabanders doen het dit seizoen niet geweldig en kamperen voorlopig op de veertiende plaats. Toch mag je er zeker van zijn dat we het ook zondag weer vanaf minuut één zullen moeten bewijzen, tegen een gretige thuisploeg die de punten kan gebruiken en elk jaar opnieuw een competitief elftal tussen de lijnen brengt. Want nee, we zijn nog niet vergeten hoe lastig Diegem het ons ongeveer een jaar geleden kwam maken in Bocholt, en een 3-0 achterstand ei zo na nog wist om te buigen in een overwinning. Heel wat spelers van toen lopen nog steeds rond in het groen-witte shirt, en dus maken we maar beter de borst nat.

Met negen op negen hebben onze jongens het de laatste weken natuurlijk schitterend gedaan, en dat mag het vertrouwen sterken. Niet vergeten dat onze spelerskern deze zomer een grondige make-over heeft ondergaan, en het pleit absoluut voor onze technische staf dat ook het jonge geweld dat in de plaats kwam het ritme met de week beter lijkt op te pakken. We zijn dan ook razend benieuwd wat dat zondag zal geven.

Succes Bocholt VV!

Other Articles