Voorbeschouwing Bocholt VV – RC Hades

Zaterdagavond is het weer derbytime in de Axor Arena. Met Racing Hades uit Kiewit krijgen we een tegenstander over de vloer waar we het steevast lastig mee hebben en die fysiek voetbal brengt, met veel passie en strijd. Dit laatste geheel naar het beeld van coach Mirko Licata, een fanatieke en tegelijk warme coach, die in Bocholt bij zijn doortocht van enkele jaren geleden heel wat fijne herinneringen heeft nagelaten.

Hades houdt zich dit seizoen op in de middenmoot, en zette – vooral tegen de voorspelde topploegen in onze reeks – al enkele sterke resultaten neer, vorige week nog 1-1 tegen Cappellen. Gijbels, Convents, Gueroui, Claes, Bongiorno (ex-KBVV) en nog andere zijn namen die ons vertrouwd in de oren klinken en die zich het voetbal van Licata hebben toegeëigend als een strak onderhemd. Het groen-witte blok ontwrichten zal ook zaterdag geen sinecure zijn.

Onze jongens lieten het vorige week in Diegem enigszins na om dichter bij de top van het klassement te sluipen. Een slappe eerste helft kregen ze na de rust niet meer rechtgetrokken en dat was na 9 op 9 toch een domper(tje). Een topploeg zijn we dus (nog) niet, wat tegen Hades misschien een voordeel is, gezien de recente uitslagen van de bezoekers? Beter niet te hoog in het klassement, een voordeel? Vergeeft u ons zoveel onzin!

Laten we voor zaterdag maar gewoon hopen op een sfeervolle derby, op het scherp van de snee maar (nog net) sportief, en dat de beste dan moge winnen. Om 18u is er overigens ook de wedstrijd van ons B-elftal tegen Ham United: een reden te meer om uw zaterdagavond door te brengen in de Axor Arena!

Other Articles