VOORBESCHOUWING CITY PIRATES – BOCHOLT VV

Het Belgisch voetbal staat op z’n kop – zoals u weet – en voor de competitiewedstrijd van komende zaterdag bij City Pirates wordt – half oktober – een knotsgekke 25 graden voorspeld. Het is een dolle wereld, zeggen we dan, maar ook dit weekend zal de bal in Tweede Amateurklasse B weer gewoon rollen. Daar gaan we althans van uit.

Want ja, de City Pirates… Het is geen club als een ander. Eerder deze week kregen ze een prijs van de UEFA vanwege de voortreffelijke inzet op sociaal vlak. De Piraten zetten in op kinderen uit de minder bedeelde wijken in grootstad Antwerpen en verdienen daarvoor alle respect.

In de competitie ging het de A-ploeg tot dusver niet erg voor de wind. De Antwerpenaren wisten nog geen enkele wedstrijd te winnen en verzeilden zo in de kelder van het klassement. Nodeloos te zeggen dat ze zaterdag gebrand zullen zijn op puntengewin.

Dat puntengewin zou er dan moeten komen tegen een team dat is gestart met 15 punten op 18 en dat de voorbije twee weken gemiddeld met 4-0 won: u begrijpt dat we het hebben over ons eigen Bocholt VV. Mogelijk horen we u zeggen dat de drie punten bij voorbaat mogen worden bijgeteld, al schatten we u uiteraard hoger in dan dat, omdat de ervaring ons leert dat geen enkele ploeg in onze reeks mag worden onderschat. Vorig weekend is het volgende niet.

En dus zijn we weer eens erg benieuwd, naar de sympathieke Piraten, en vooral ook naar ons eigen KBVV. Slagen onze jongens erin om ook in Merksem de volle buit te pakken?

Other Articles

Nieuws
EN OPNIEUW 4-0!
Nieuws

Leave a Reply