Voorbeschouwing Bocholt VV – Spouwen-Mopertingen

Zondag spelen we in eigen Damburg voor de derde keer op rij een derby en dat zijn gewoonlijk de wedstrijden waar de supporter het meest naar uitkijkt. De rivaliteit is groter, de duels zijn feller en dat verhoogt de spektakelwaarde. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat zulke wedstrijden onze jongens niet lijken te liggen. De laatste twee duels, thuis tegen Hades en uit bij Patro, konden ons niet overtuigen en zo jagen we in 2019 nog steeds op een eerste overwinning. Laten we daar zondag tegen Spouwen-Mopertingen dan maar eens werk van maken.

De Zuid-Limburgers werden voor het seizoen ingeschat als schaduwfavoriet, maar konden die rol tot dusver nog niet waarmaken. Na een desastreuze start is SpoMo weliswaar opgeklommen naar de middenmoot, maar de kloof met de bedreigde teams blijft erg klein. Het is duidelijk dat de bezoekers zondag in Bocholt op puntenwinst zullen mikken.

En al krijgen we dus een tegenstander op bezoek die een minder seizoen doormaakt, gerust zijn we er niet in. Met twee op twaalf mogen we niet tevreden zijn over de puntenoogst van de laatste wedstrijden. Akkoord, in Sint-Niklaas en tegen Hades hadden we onze bedenkingen bij enkele scheidsrechterlijke beslissingen, en in Eisden deden persoonlijke fouten ons de das om, maar algemeen gesproken rechtvaardigde het spelpeil niet meteen een groter aantal punten. Niet dat dit nu plots voor paniek zorgt, daarvoor hebben we al te vaak van ons eerste elftal genoten. Er is de laatste weken hard getraind en zondag zullen er opnieuw elf gemotiveerde zwart-witten aan de aftrap staan!

Other Articles

Nieuws