Pijnlijke opdoffer in toegevoegde tijd

Vreemde wedstrijd gisteren aan de Damburg. Aan de rust overheerste een gerust gevoel en na de wedstrijd was de verslagenheid enorm. Onze jongens – die net voor het winterreces de leiding in het klassement nog konden pakken – likken nu hun wonden na een bedenkelijke 2 op 15.

Spouwen-Mopertingen startte best aardig, maar Bocholt nam op het zware veld gaandeweg de wedstrijd over en creëerde kansen. Toen Niek van den Putte de 1-0 binnenvlamde, was dat verdiend te noemen.

Na de rust trokken de bezoekers onvervaard in het offensief en dat zorgde geregeld voor paniek in de Bocholter defensie. Toen we tot overmaat van ramp twee rode kaarten moesten slikken (voor Didden en Watson) en het geluk bij een afgeweken schot van Brouwers nadrukkelijk de kant van de bezoekers koos (1-1), was er geen houden meer aan. Zelfs een punt was ons niet meer gegund: in de toegevoegde tijd pakte SpoMo nog de volle buit (1-2).

We zullen er geen doekjes om winden: we hebben een mokerslag geïncasseerd gisteren. Laten we er met z’n allen toch maar rustig bij blijven. Zoals eerder gezegd stond dezelfde spelersgroep medio december nog ei zo na aan de leiding, die kwaliteiten kunnen niet plotseling weg zijn. Verder werken en dan zal de kentering wel weer komen. Na regen komt zonneschijn!

Other Articles