Voorbeschouwing Bocholt VV – Sporting Hasselt

De wedstrijd van zondag is er eentje om naar uit te kijken. Bocholt VV – Sporting Hasselt, als je de opeenvolgende gedaanteveranderingen van de Hasselaren doorheen de jaren terzijde laat, is het een wedstrijd met een rijke (en lange) geschiedenis. Reeds in de vroege jaren dertig bikkelden Bocholt VV en wat toen Hasselt VV was om promotie naar Bevordering, en later in het seizoen ’62-’63 troffen beide clubs mekaar in diezelfde (vierde) nationale afdeling. Op bijgevoegde foto uit het Belang van Limburg is het heerlijk baden in nostalgie. Die afgeladen volle tribune (waar tegenwoordig de tennishal staat)! De nog steeds meteen herkenbare uitrusting! Martin ‘Tin’ Vangompel, alias ‘De bombardier’!

Nadat we dan jarenlang in het vagevuur van Provinciale hebben gezeten en Hasselt inmiddels Sporting was geworden, duurde het tot de 21ste eeuw vooraleer we opnieuw tegen mekaar uitkwamen. En ook daar zaten een paar gedenkwaardige partijen bij, met o.a. een 4-0 overwinning in 2015 (met een ziedende Stijn Stijnen die zijn woede koelde op de kleedkamerdeur) en 3-1 in de eindronde van 2019. Steeds felle wedstrijden, steeds op en soms ook over het randje.

Wat het zondag wordt, valt af te wachten. KBVV hoopt het goede ritme na 4 op 6 te pakken te hebben en moet winnen wil het dat eindrondeticket blijven nastreven, terwijl het voor de bezoekers eigenlijk ook van moeten is, nu ze zijn afgegleden naar de riskante zone net boven de degradatieplaatsen. Hoe dan ook mogen we stellen dat beide teams de ambities dit seizoen (nog) niet hebben kunnen waarmaken.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor weer een pittige derby. Het zou bovendien zomaar kunnen dat het zonnetje van de partij is en geef toe, dan wil u er zondag toch gewoon bij zijn? Tot dan!

Other Articles

Club
Billijk gelijkspel