Voorbeschouwing Bocholt VV – RC Hades

Tweede thuiswedstrijd van het nieuwe jaar en meteen ook een tweede derby. Extra pigment komende zaterdag: met RC Hades ontvangen we aan de Damburg niet alleen oud-spelers als Lance Voorjans, Edwin Wang, Gillian Vaesen, Thierry Vandermeeren en noem ze maar op, maar bovenal ook onze voormalige T1 Mirko Licata. De heenwedstrijd in Kiewit was er – zo herinnerden we ons good old Mirko weer – één van hevige emoties, en tot dusver de enige die we op verplaatsing wisten te winnen. Wat dat voor zaterdag voorspelt? Een derby op het scherpst van de snee.

De kern van Hades oogde bij aanvang van het seizoen veelbelovend, maar we zullen wel niemand verrassen als we stellen dat het er nog niet helemaal uit is gekomen. Groen-wit bivakkeert al het hele seizoen in de subtop van het klassement, maar slaagt er – voorlopig? – niet in om de sprong naar de top te maken. Nu, ook aan de top is het wisselvalligheid troef, met nu eens de ene en dan weer de andere aan de leiding. Het verschil tussen de teams is dan ook klein. Ter illustratie: indien nummer zeven Hades zaterdag wint aan de Damburg, naderen de Hasselaren tot op drie punten van huidig nummer twee KBVV. Het is elke week opnieuw koffiedik kijken en knokken voor elke morzel grond.

Onze jongens zijn na nieuwjaar prima gestart: winst tegen Spouwen-Mopertingen met matig voetbal en gelijk in Diegem met dominant voetbal. Dat dominante spel hopen we ook zaterdag tegen Hades (en Mirko) te zien, maar liefst van al steken we – op welke manier dan ook – drie gouden punten op zak.

Op naar een bijzonder interessante derby!

Other Articles

Nieuws
Nieuws