Drie gouden punten tegen Hades

Dominant spel mag, maar drie punten op welke manier dan ook is beter: dat was zo’n beetje het uitgangspunt voor dit weekend. Wel, met wat goede wil kunnen we stellen dat we beide hebben gekregen. Hades onderging gisteravond de wet van de sterkste en mocht van geluk spreken dat het moment van executie nog zo lang werd uitgesteld.

Niet dat Bocholt VV buitenaards goed was, maar de opeenstapeling van prima doelkansen (inclusief weer eens een bal op de lat) rechtvaardigde de uiteindelijke 1-0 overwinning ruimschoots. Dat het uitgerekend nieuwkomer Tuur Houben was die de 1-0 in de slotfase tegen de netten prikte, was een leuk gegeven, het is hem absoluut gegund, maar uiteindelijk was het toch weer de collectieve sterkte van ons elftal dat een verdedigend Hades nekte. En wat ons ontzettend verheugt: dit elftal lijkt van week tot week nog te groeien.

Leider Tienen won vanmiddag ook zijn partij, en zo lijkt zich een duo af te scheiden aan de kop van het klassement. In Vosselaar hebben ze alvast de handdoek gegooid wat betreft het kampioenschap, zij vragen geen licentie aan en degraderen aan het eind van dit seizoen naar eerste provinciale (absurd? jawel). Wat dit betekent voor onze volgende wedstrijd – in Vosselaar – zal over twee weken blijken. Ook de verplaatsing naar leider Tienen staat in februari op het programma – het worden kortom cruciale weken.

Drie weken op rij pakken we punten in de slotfase van onze wedstrijd. Het voetbal was niet altijd oogstrelend, maar de drive om te winnen is in deze spelersgroep onmiskenbaar aanwezig. Het maakt ons razend benieuwd naar het vervolg van deze competitie, en wij hopen van u hetzelfde.

 

 

Other Articles

Nieuws