Voorbeschouwing Bocholt VV – Mandel United

De Beker van België doet altijd een beetje dromen. In een recent verleden mocht onze club aantreden tegen heel wat eersteklassers – KV Mechelen, Sporting Charleroi, STVV, AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, SK Beveren en noem ze maar op – en met de loting van dit seizoen durven we ook nu weer hopen op een mooi bekeravontuur. De eerste horde werd vorige week alvast genomen: eersteprovincialer Villers-la-Ville werd met overtuigende cijfers verslagen.

Komende zondag zal het andere koek worden. Mandel United is weliswaar een jonge club, nauwelijks twee jaar geleden ontstaan uit een fusie van Izegem en Ingelmunster, vorig seizoen speelden de Oost-Vlamingen net als KBVV de eindronde van Tweede Amateurklasse, en dus mogen we ons verwachten aan een tegenstander op niveau.

Wat we tot dusver van ons elftal zagen, heeft ons echter wel vertrouwen ingeboezemd. Mochten we Villers-la-Ville nog als een hapje beschouwen, de manier waarop Patro Eisden afgelopen woensdag met de billen bloot moest in een vriendschappelijke wedstrijd, was bijwijlen indrukwekkend. De kern van dit seizoen lijkt een stuk breder en de nieuwkomers laten een sterke indruk. Of dat volstaat om een sterke tegenstander als Mandel United te verslaan, zal zondag moeten blijken.

Other Articles

Nieuws
Nieuws