Eerste bekerklip gerond

Hoe zacht de zomer ook kan zijn begin augustus, een horrorscenario is zomaar geschreven. Thuis tegen eersteprovincialer Villers-la-Ville, je zal verdorie op eigen veld maar uitgeschakeld worden… Toch maar beter even tonen dat we die beker au sérieux nemen, moet onze nieuwe coach Patrick Witters gedacht hebben, en hij stuurde zijn – op papier – sterkste team de wei in. Kevin Dieme was geschorst, maar verder was iedereen paraat.

En voor wie nog twijfels had over deze wedstrijd, werd na amper een minuut spelen duidelijkheid geschapen: Kevin Geebelen gaf de assist, Kristof Bloemen draaide zich vlotjes vrij en tekende voor 1-0. Voorwaar een puike start. Onze jongens lieten de bezoekers geen millimeter ruimte en bleven de ene aanvalsgolf na de andere versturen. Devon Maes miste een open schietkans, Wouter Scheelen schoot op de paal en Kristof Bloemen miste de rebound, Niek van den Putte kopte net naast. Het bleek allemaal uitstel van executie, want nog voor de rust zorgden Devon Maes (2-0) en Niek van den Putte (3-0) voor rust in de tent.

Wapenstilstand dan maar? Nee hoor. Onze jongens bleven de bezoekers opjagen en maakten er een schietoefening van. Christophe Bertjens in de 48ste minuut (4-0), Devon Maes met een schitterend afstandsschot (5-0) en diezelfde Maes op assist van Christophe Bertjens (6-0) zorgden nog voor het uur voor een riante score. Het sein meteen voor coach Witters om de bank op het terrein te jagen en dit zorgde allerminst voor verzwakking. Irvingly Van Eijma tekende voor 7-0, opnieuw Bertjens voor 8-0, en diezelfde heren deden dit nog een keer losjes over: 9-0 Van Eijma en 10-0 Bertjens.

Een vlekkeloze namiddag voor Bocholt VV, en hoewel de tegenstand niet van hoog niveau was, waren we toch onder de indruk van de manier waarop Bocholt VV de tegenstander negentig minuten lang onder de voet wist te lopen. Opdracht meer dan volbracht.

Volgende week dan, dat wordt lastiger. Mandel United is een stevige Tweede Amateurklasser die het vandaag met penalty’s haalde op het veld van Sint-Lenaarts. Onderschatting is uit den boze – Mandel speelde vorig seizoen net als wij de eindronde – maar we willen bijzonder graag nog een ronde verder bekeren, zeker omdat we ook komend weekend weer thuis spelen.

Afspraak op zondag 11 augustus!

Other Articles