VOORBESCHOUWING BOCHOLT VV – FC TURNHOUT

Dit weekend staan we alweer voor de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen, wat vliegt zo’n seizoen toch om. Tot dusver wisten onze jongens de buit telkens thuis te houden, de ene keer al met meer overschot dan de andere, en met ook op verplaatsing nog maar één verlieswedstrijd mogen we spreken van een bijzonder geslaagde start. Rest nog de vraag: wat is een geslaagde start zonder vervolg? Wie herinnert zich nog het lekkere voorgerecht, als het hoofdgerecht niet heeft gesmaakt? De vraag stellen is ze beantwoorden, en dus gaan we ook tegen FC Turnhout voor de volle buit. Of dat lukt, is natuurlijk weer een ander verhaal.

De Kempenzonen zullen immers de verre trip niet maken voor een gezondheidswandeling, denken we zo. Ze pakten vorige week tegen Heur-Tongeren drie broodnodige punten, broodnodig om zich net uit de degradatiezone te hijsen maar lang niet voldoende om gerust te zijn, en dus zal FC Turnhout er alles aan gelegen zijn om ook in Bocholt iets te rapen. In het verleden hadden onze elf het wel vaker lastig tegen blauw-wit, het zou dus op zaterdag best weer een taaie klus kunnen worden.

En nog even voor de volledigheid: nee, onze volgende tegenstander is niet het roemruchte Turnhout dat enkele decennia terug op de poort van Eerste Klasse klopte: die club is in alle stilte begraven. Het huidige KFC is gegroeid vanuit de laagste provinciale reeksen en in enkele jaren bijzonder snel opgeklommen.

Bocholt VV – FC Turnhout, afspraak in het Damburgstadion!

Other Articles

Nieuws
Nieuws

Leave a Reply