Voorbeschouwing Bocholt VV – FC Cappellen

Het kan niet elke week feest zijn natuurlijk, ook verliezen hoort bij het voetbal. De nederlaag van vorig weekend in Pepingen hoeft dus bijlange niet te worden gedramatiseerd, maar laten we eerlijk zijn: het was een tik die er – zeker in de uitwedstrijden – al een tijdje zat aan te komen en als het dan gebeurt, is dat toch even schrikken. Nogmaals, geen onoverkomelijkheid, zeker omdat onze jongens in het veldspel steeds de bovenhand hadden, maar de wedstrijd van komende zondag wordt nu erg belangrijk: bij puntenverlies zullen we de rol in de top van het klassement wellicht (even) moeten lossen.

En dat zal niet eenvoudig zijn. FC Cappellen is een vaste waarde in het nationale voetbal – niet erg lang geleden zelfs nog in Tweede Nationale, het huidige 1B – en brengt elk seizoen opnieuw een elftal tussen de lijnen dat verzorgd en aanvallend voetbal speelt. KBVV en RCFC kwamen elkaar in het verleden maar liefst 18 keer tegen, en met acht rood-gele zeges tegenover zes zwart-witte toonden de Antwerpenaren zich in deze ontmoetingen nipt de beteren. We herinneren ons hoe dan ook heel wat beklijvende wedstrijden tussen de oudjes Bocholt VV (anno 1923) en FC Cappellen (anno 1909!). Dat Cappellen de laatste twee weken na een erg sterke periode ietwat verrassend twee keer de boot inging (tegen Tienen en Londerzeel), heeft wat ons betreft weinig betekenis. De Antwerpenaren hebben met jongens als Walen De Keyser, de broertjes Kil en Da Silva immers ook nu weer heel wat kwaliteit in de rangen.

Zondag dus graag opnieuw een leuke pot voetbal aan de Damburg, wat dat betreft hebben we dit seizoen alvast niets te klagen. In eigen huis scoorden we al twaalf keer en slikten we welgeteld nul tegendoelpunten, voorwaar een uitstekend rapport. Staan we ook zondagavond nog te blinken met zulke cijfers? Komt u het vanaf 14u30 vooral zelf ontdekken!

Other Articles