KBVV – Cappellen 2-0

Na de nederlaag van vorige week was het uitkijken of onze jongens dit thuis tegen Cappellen konden rechtzetten. In eigen huis waren ze dit seizoen immers nog ongeslagen, en wij zijn trots u te mogen melden dat ook de wedstrijd van gisteren daar geen verandering in heeft gebracht. Na Hoogstraten, Diegem, Vosselaar, Tienen en Wijgmaal moest ook Cappellen aan de Damburg voor de bijl en jawel, ook die overwinning was overtuigend en meer dan verdiend.

Van bij de aftrap greep Bocholt VV de bezoekers bij de keel. We zagen vlotte combinaties, halve en grote kansen, en toen Wouter Scheelen voor 1-0 zorgde, was dat de logica zelve. Onze jongens duwden door, maar hadden een alerte Kevin Dieme nodig om op de doellijn de gelijkmaker te voorkomen. Alleen voor de doelman miste Christophe Bertjens net voor de rust een unieke kans op 2-0.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Cappellen wilde wel, maar moest zijn meerdere erkennen in een sterk KBVV. Invaller Kessels schoof een prima voorzet tegen de paal. Op het uur was het dan wel raak, via Niek van den Putte en de onvermijdelijke Bertjens: 2-0 en boeken dicht. Kapitein Carlo Palmans pakte nog een tweede gele kaart en er kwamen nog kansen, zowel voor onze jongens als voor Cappellen – een bal tegen de deklat – maar de score veranderde niet meer.

Achttien op achttien in eigen huis zonder ook maar één tegendoelpunt, het zijn verdorie straffe cijfers. Nederlagen van Tienen en Hasselt brengen ons bovendien terug aan de leiding in het klassement. Het zijn kortom mooie tijden aan de Damburg, en okee, op verplaatsing kan het beter en mag het wat constanter, maar wie zijn wij om daarover te gaan klagen? Het leven is mooi als je wint, laten we dat volgende week in Duffel dan ook maar proberen te doen!

Other Articles