Voorbeschouwing Bocholt VV – City Pirates

Het begin van een nieuw seizoen, dan staan we gewoonlijk te trappelen van ongeduld zoals ze zelfs op Waregem Koerse niet gewoon zijn. Er is immers die allereerste competitiewedstrijd en dat is altijd speciaal, zeker nu we al sinds oktober vorig jaar op onze honger hebben gezeten. Toch heeft het openingsweekend nog een extra dimensie, nu we na een viertal maanden van onvoorstelbaar hard labeur de deuren van onze vernieuwde accommodatie wijd open mogen gooien.

Tien nieuwe kleedkamers, een secretariaat, een medische ruimte en een fitness in nieuwbouw, en daarnaast de benedenverdieping van het bestaande gebouw die grondig is gerenoveerd: wat in Bocholt is gerealiseerd, grenst – zonder overdrijving – aan het onwaarschijnlijke. Chapeau aan Jo en bij uitbreiding alle actoren (sponsors, bestuur, gemeente) die hun steentje hebben bijgedragen. Dat we de opening niet geruisloos willen laten passeren, spreekt voor zich. Op zaterdag spelen onze vier seniorenelftallen (dames 1 en 2 zowel als heren A en B) thuis en tot 18u mag iedereen gratis komen supporteren. De sponsors krijgen de primeur en worden in de late namiddag rondgeleid in de gloednieuwe ruimtes – de verf zal nauwelijks zijn opgedroogd. Op zondagnamiddag gooit onze club de deuren van het Damburgstadion dan helemaal open, en is iedereen tussen 13u en 17u welkom (gratis inkom). Om alles te inspecteren, maar ook om te genieten van een drankje, op de vrolijke tonen van een liveband en met een springkasteel op de achtergrond. Het weer belooft mee te zitten, wij hopen dus op een onvergetelijk weekend. U komt toch ook?

Ondanks alle vernieuwing blijft de corebusiness van Bocholt VV natuurlijk onveranderd: voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Op zaterdag treden verschillende jeugdelftallen aan, om 14u Dames 2, om 16u Dames 1, om 18u de heren B en om 20u Bocholt VV A. Die laatste wedstrijd vormt het hoofdgerecht bij al dat lekkers, en met City Pirates krijgen we een stevige brok op het bord gesmeten. De Antwerpenaren maken indruk met een uitgesproken sociaal jeugdproject, en brengen daarnaast de laatste jaren ook steevast een stevig elftal tussen de lijnen. Voor onze jongens wordt het op zaterdagavond dus ongetwijfeld een flinke test. Want ja, heel eerlijk gezegd liet de bekercampagne ons toch een beetje op onze honger zitten, en dus hopen we in de competitie op meer. De vriendschappelijke wedstrijd van vorige week op Dessel Sport deed alleszins het beste verhopen.

Op hoop van zege, een eerste zege in het fonkelende Damburgstadion!

Other Articles

Leave a Reply