Voorbeschouwing Bocholt VV – Berchem Sport (bis)

Het was in apocalyptische omstandigheden dat de tweede helft tegen Londerzeel vorige week werd afgewerkt: de regen viel met bakken uit de hemel, de wind brulde over de Damburgvlakte, en hoe zwaarder de omstandigheden, des te meer moed de tegenstander leek te vatten. Dat onze jongens met het mes tussen de tanden alsnog de drie punten wisten te pakken, pleit voor hun mentaliteit, dat dit opnieuw in de slotfase gebeurde, voor hun fysieke paraatheid. En dus ook voor het harde werk dat onder Patrick Witters eerder dit seizoen is geleverd.

Een beetje stout van ons, toegegeven, maar het is enkel maar met goede bedoelingen. Ook onze nieuwe coach Rocky Peeters was in de krant zo sportief om toe te geven dat zijn inbreng in de overwinning logischerwijs eerder klein was. De vertoonde strijdlust deed ons hoe dan ook het beste verhopen voor het vervolg van het seizoen, terwijl we toch enkele titularissen dienden te vervangen.

Nu de ziekenboeg nagenoeg leeg is en ook Kevin Dieme zijn schorsing gereduceerd zag – ingaand vanaf volgende week – mag coach Peeters zich stilaan opmaken voor enkele moeilijke beslissingen. Positieve selectieproblemen noemt men dat dan.

Zondag volgt de tweede van drie thuiswedstrijden op rij. Berchem Sport werd enkele weken geleden al verwacht in het Damburgstadion, maar toen was het storm Dennis die roet in het eten gooide. De bezoekers verkeren overigens al langer in zwaar weer. Het hele seizoen verloopt met vallen en opstaan, en met amper 3 op 15 na nieuwjaar mogen de Antwerpenaren stilaan bezorgde blikken om de schouder gaan werpen, nu de staartploegen – en vooral dan Olympia Wijgmaal – wél punten beginnen te pakken. Wie onze reeks een beetje volgt, kan niet anders dan verbaasd zijn dat het fiere Berchem zo diep is afgegleden.

Maar u kent ons riedeltje intussen: elke wedstrijd, ja werkelijk el-ke wedstrijd is lastig in Tweede Amateurklasse. Berchem heeft dringend punten nodig, telt hoe dan ook enkele aardige spelers in de rangen en wist het ons in de heenwedstrijd bijzonder lastig te maken: 2-2 werd het toen en met dat punt waren we – na driekwart wedstrijd met tien man – meer dan tevreden.

Sinds vorige zondag staan we natuurlijk wel terug (gedeeld) aan de leiding in het klassement en noblesse oblige. Hoeveel respect we ook hebben voor Berchem Sport, zondag willen we opnieuw de drie punten thuis houden. Met leuk voetbal als het kan, met fysieke strijd als het moet. Laten we hopen dat de weersomstandigheden – ja, daar gaan we weer – na de overvloedige neerslag van de laatste dagen geen roet in het eten gooien en dat de uitgestelde wedstrijd niet opnieuw uitgesteld wordt.

KBVV – Berchem Sport, (hopelijk) tot zondag!

Other Articles

Nieuws
Nieuws