Eerste puntenverlies thuis

We hadden ons naar de eerste plaats geknokt, vorige week tegen Londerzeel, en dus stonden de sterren goed om ook de inhaalwedstrijd tegen Berchem tot een goed einde te brengen en zo de druk op concurrenten Tienen en Aalst flink op te voeren. Berchem, dat was de nummer derdelaatst, nee dat mocht niet mis lopen.

En er was heel wat oplapwerk aan te pas gekomen, maar ons A-terrein was na de regenval van de voorbije dagen dan toch (min of meer) speelklaar geraakt. Ideaal was het niet, maar de wedstrijd kon beginnen.

Berchem Sport was nummer derdelaatst maar allerminst een dood vogeltje. De Antwerpenaren zetten hoog druk en maakten het onze jongens erg moeilijk, sterker nog, we noteerden in de openingsfase minstens drie puike mogelijkheden voor de bezoekers. Eens we enigszins onder de druk uit waren, creëerde ook KBVV wel wat (uitgelezen) kansen, en toen we het niet meer verwachtten, was het raak voor Berchem: de 0-1 aan de rust was verrassend maar niet onverdiend.

Verstikkende druk dus in de tweede helft, zou je verwachten, maar het kwam er niet van. Heel veel goede wil, dat wel, maar het was wellicht ook aan het erg zware veld te wijten dat de echte stormloop op het bezoekende doel uitbleef. Hoe dan ook kwamen er kansen, jazeker, maar afwerking bleef uit, en toen het geluk eindelijk onze kant uit leek te kijken en Pieter Nys de gelijkmaker (1-1) over de doellijn wist te duwen, brak de zon even door aan de Damburg. Dat we luttele ogenblikken later de 1-2 slikten op weer een vermijdbare fase, was zuur en bleek beslissend. Berchem speelde de wedstrijd uit en pakte al bij al vrij gemakkelijk de drie punten.

Samengevat: wat was me dit een ***namiddag zeg. Het is echt niet dat we het de bezoekers niet gunden, zij strijden voor het behoud en hebben het spel fair gespeeld, en we willen ook de scheidsrechter niets verwijten. We kijken in eigen boezem en beseffen dat we vandaag gouden punten hebben laten liggen. Toch is er niks verloren. Volgende week komt Sporting Hasselt op bezoek aan de Damburg en hoe je het ook draait of keert: als we echt voor die titel willen gaan, moeten we volgende week drie punten pakken. (Foto Berchem Sport)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other Articles