Voorbeschouwing Bocholt VV – Beerschot U23

Het zou ons sterk verbazen indien het u nog niet is opgevallen: Koning Winter heeft zijn intrede op majestueuze wijze gemaakt, of anders gezegd, het vriest de stenen uit de grond. Aangezien de jeugdcompetities zijn afgewerkt, vallen de gevolgen qua afgelastingen voorlopig reuze mee, en dus maken we ons dit weekend op voor de laatste afspraken: dames B tegen Zonhoven, dames A in Louwel, KBVV B tegen Grote Brogel (opgelet: derby!) en op zondag dan de (omwille van de WK-finale vervroegde) wedstrijd van ons eerste elftal tegen Beerschot.

Beerschot in december op bezoek aan de Damburg, dat roept herinneringen op. Inderdaad, in het seizoen 2015-2016 stond dit treffen al eens eerder op het programma, met deze nuance wel dat het toen het eerste elftal van de Kielse Ratten betrof – dat onder de naam Beerschot-Wilrijk bezig was aan een steile terugkeer richting Belgische top – en dat we zondag de beloften over de vloer krijgen.

Sinds dit seizoen mogen profclubs hun beloftenelftallen inschrijven in de lagere (nationale) reeksen. Dat het voor Beerschot B tot dusver nog geen onverdeeld succes is, lezen we in de rangschikking: laatste in de stand met 9 punten. Her en der vernemen we dat de Antwerpenaren nochtans prima verzorgd voetbal spelen, en het moge duidelijk zijn dat wie punten kan pakken bij Lyra-Lierse en Diegem Sport, ook in staat is dat te komen doen bij Bocholt VV.

Want ja, met zes op zes en vooral de spraakmakende zege van vorige week in Hasselt lijkt er voldoende reden om dansend richting eindejaarsfeesten te huppelen. We zien KBVV met de week groeien en met de puntenwinst van de laatste weken zal dit ook wel iets doen met het zelfvertrouwen. Langs deze weg echter een warme oproep aan onze jongens: onderschatting van de bezoekers uit Beerschot leidt geheid tot problemen, en problemen tot puntenverlies. Puntenverlies zou een domper zijn op de puike resultaten van de afgelopen weken!

Voor de volledigheid: in december 2015 eindigde Bocholt VV – Beerschot-Wilrijk op 2-0, na doelpunten van Kristof Bloemen en Dylan Vanwelkenhuysen. Wij hopen ook komende zondag op drie punten, supporters opgelet: de aftrap is al om half twee.

Succes Bocholt VV!

Other Articles

Club
Over twee koningen