Voorbeschouwing Berchem Sport – Bocholt VV

Op zaterdagavond trekt ons eerste elftal naar ’t Stad, voor de immer lastige verplaatsing naar Berchem Sport. Het is de vijftiende keer dat de twee teams mekaar ontmoeten, en dat ze mekaar waard zijn, mag blijken uit de statistieken: vijf keer won Berchem, vijf keer KBVV en vier keer werd er gelijkgespeeld.

De Antwerpse traditieclub (stamnummer 28!) beleeft een moeilijk seizoen en kampeert voorlopig op een riskante vijftiende plaats. Met mannen als De Kuyffer en Saillart in de spelerskern oogt deze echter nog steeds solide, en zo ongeveer elke wedstrijd in deze competitie heeft ons al geleerd dat het steeds opnieuw alle kanten uit kan gaan. Concentratie is dus op zaterdag weer de boodschap!

Ook onze jongens staan er immers niet al te riant voor. Met evenveel punten als de thuisploeg zou een nederlaag ons in slechte papieren brengen, en dus pakken we voor ieders gemoedsrust maar beter iets mee uit de Antwerpse rand. De wedstrijd van vorige week tegen Lille was in elk geval hoopgevend. Onze jongens kreeg enkele rake tikken, maar stroopten de mouwen op en knokten zich in de slotminuut nog naar een verdiend gelijkspel. Met dergelijke inzet en mentaliteit is heel veel mogelijk.

Het wordt moeilijk, maar moeilijk gaat ook. Veel succes KBVV!

Other Articles

Club
Club