Voorbeschouwing Berchem Sport – Bocholt VV

Met 12 op 15 mogen we bij Bocholt VV spreken van een geslaagde competitiestart. Foutloos in de thuiswedstrijden (doelsaldo 8-0), een keer verloren en een keer gewonnen op verplaatsing: dat zijn prima cijfers, die ons samen met KVK Tienen aan de leiding brengen in onze reeks. Laten we er meteen toch maar bij zeggen dat het allemaal nog pril is en nog weinig zeggend over het vervolg van de competitie. Weinig, maar misschien toch al iets. De punten hebben we immers nooit gestolen, en het voetbal dat we spelen oogt erg solide: dit KBVV moet in staat zijn om mee te draaien in de kop van het klassement.

Zondag wacht opnieuw een stevige test. Berchem Sport is steevast een van de beter voetballende ploegen in de reeks en het is wat ons betreft onbegrijpelijk dat de geel-zwarte traditieclub in de kelder van het klassement is beland. We herinneren ons immers nog heel goed het mooie elftal dat enkele jaren geleden de titel wist te pakken in Tweede Amateurklasse en als we de huidige spelerskern overschouwen, zien we dat met Bruno Appels, Roy Mauro en Jelle Van Kruijssen nog enkele toppers uit die periode van de partij zijn. Dan mag Berchem vorige week op het veld van Londerzeel pas een eerste driepunter hebben gescoord, ons maak je niets wijs: als de Leeuwen wakker zijn, ben je maar beter op je hoede als tegenstander.

Voor de neutrale voetballiefhebber is de partij van zondag op het Rooi alvast een dikke aanrader. Twee teams die willen voetballen, dat zou wel eens vuurwerk kunnen geven, met aan het eind hopelijk nieuw Bocholter puntengewin: wij kruisen alvast de vingers voor ons eerste elftal.

Other Articles

Nieuws