EERSTE UITDAGING

Dit weekend staat in het teken van onze jeugdelftallen, met de Wisseltrofee Kurt Vangompel en de Jacky Peeterscup. Jeugdvoetbal, het blijft de eerste verantwoordelijkheid van elke voetbalclub. Ons eerste elftal heeft ook een eerste echte afspraak: zondag spelen we voor de Beker van België in Ganshoren.

Ganshoren, horen we u vragen, wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wel, u mag weten dat we er niet helemaal gerust in zijn. Een club die een reeks lager speelt, dat is sowieso linke boel. Wikipedia vertelt ons bovendien dat Jason Denayer en de betreurde Junior Malanda ex-spelers zijn van de Brabantse club, okee, geen huidige leden, maar toch een indicatie over het niveau van FC Ganshoren.

U zal Bocholt VV dit weekend niet op arrogantie kunnen betrappen: Ganshoren zal zich niet als een mak lammetje laten afslachten en daar zijn we op voorbereid. Naast de competitie is de Beker voor onze club elk jaar even belangrijk. Publicitair gezien, sowieso, en ja, ook financieel gezien. De weg naar de pot met de eersteklasers is lang, maar de moeite om af te leggen. Met de laatste jaren tegenstanders als Charleroi, KV Mechelen en STVV hebben we immers al heel wat leuks mogen beleven.

Hopelijk is de wedstrijd van morgen een eerste stap in weer een mooi bekerverhaal, geheel naar de traditie van onze club. Succes, jongens!

Other Articles

Nieuws

Leave a Reply