Over gisteravond

Ondanks de doffe ellende na de wedstrijd van gisteravond, wist de krant er vandaag toch nog een humoristische noot in te plaatsen. Al slaat u ons immers dood, we zouden u echt niet kunnen vertellen wanneer we voor het laatst tegen Sporting Wijchmaal zijn uitgekomen, het sympathieke rood-zwart uit de Peerse deelgemeente, maar dat zal toch al gauw een dertigtal jaren geleden zijn. En ja, we begrijpen dat ze bij het Belang nog liefst van alles Limburgse derby’s verslaan, maar gisteren was het wel degelijk Wijgmaal nabij Leuven dat te gast was in het Damburgstadion. En ach, een tikfoutje – of vijf – kan gebeuren, de titel boven het stuk klopte alvast helemaal: Olympia Wijgmaal heeft KBVV gisteravond afgetroefd.

De Brabanders wisten de pijnpunten in ons elftal te vinden en bleven een halfuur lang als losgeslagen honden druk zetten op middenveld en verdediging. Onze jongens wisten niet wat hen overkwam en vonden geen oplossingen, integendeel, ze bleven steeds dezelfde fouten opstapelen. Dat dit na de wedstrijd leidde tot heel wat emoties bij al wie onze club een warm hart toedraagt, kon je zo voorspellen en dat is natuurlijk ook begrijpelijk. Wel vinden we het jammer dat hierbij ook onze jongeren werden geviseerd. Dit seizoen baanden meer ‘Black Wolves’ dan ooit tevoren zich een weg naar de A-kern, en dan hebben we al niet meer over basisspeler Dimi Vanhaen (gisteren jammer genoeg geschorst). Ook Elias Ramaekers, Danton Maes en Kevin Geebelen pakten immers heel wat speelminuten en weten zich meer en meer te manifesteren. In die zin is het dan jammer dat Het Belang vandaag onder een foto met youngster Andrea Cascio schreef dat hij ‘achter de feiten aanliep’. Zou de reporter in kwestie weten dat Andrea nog maar aan zijn tweede basisstek toe was, twee keer op drie dagen dan nog, in de meest intense wedstrijden van het seizoen? En dat deze elegante voetballer dit seizoen bij de beloften bijwijlen de pannen van het dak speelde? Nee, dergelijke commentaar verdient zo’n jonge gast niet.

Ach, het zijn maar enkele bedenkingen. Het is uiteraard een keuze die je maakt als club en van jonge gasten weet je dat ze ook een keer door het ijs zakken, dan is het zaak ze weer recht te helpen en verder te werken. Dat hebben onze trainers in Bocholt de afgelopen jaren voorbeeldig gedaan. Het sterkt ons met het oog op de toekomst, nu we stilaan bekomen zijn van enerzijds de mooiste en anderzijds de pijnlijkste wedstrijd van het voorbije seizoen. We’ll be back!

Other Articles

Nieuws
Transferupdate