Ook KV blijkt te sterk

Na de nederlaag van vorige week op Racing Mechelen was puntengewin vanavond aangewezen om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen. Dat is jammer genoeg niet gelukt.

Weinig volk en weinig animo in de Axor Arena voor het bezoek van Jong KV Mechelen. Speelde carnaval een rol? Wellicht wel. Het ietwat sfeerloze decor kon de 22 spelers op het terrein in de eerste helft alleszins niet inspireren tot grootse daden. Onze jongens hadden de bovenhand in het eerste halfuur, maar tot veel doelkansen leidde het allemaal niet. Arne Bussels vlamde niet ver over het doel, een duel tussen Seppe Brulmans en de Mechelse doelman werd ons inziens iets te snel als foutief beschouwd – de bal lag wel in het net – en Stijn Wertelaers moest een paar keer gevat tussenkomen op pogingen van de uitblinkende Mechelse spits. Aan de rust stond het 0-0, geheel terecht.

In de tweede helft bleef Jong KV het betere van het spel hebben, zonder daarom echt gevaarlijk te zijn. De 0-1 kwam dan ook zo’n beetje uit de lucht vallen. Onze coach probeerde de bakens nog te verzetten met enkele positiewissels, maar het zette geen zoden aan de dijk: de score bleef ongewijzigd en hoewel de bezoekers ook geen briljante wedstrijd speelden, konden we het toch niet onverdiend noemen.

Daar staan we nu, met een vervelende nul op zes. Volgende week graag weer beter, op bezoek bij Hades!