NEDERLAAG IN BERCHEM

Berchem Sport is een club met een rijke traditie, maar bij het zien van de huidige staat van stadion Het Rooi is het toch even slikken. Er is nog wat werk aan, zeg maar. Het fanatisme bij de lokale aanhang is gelukkig wél nog aanwezig.

Zou het kunnen dat onze jongens daar in Berchem last van hadden? Enkele Bocholtenaren werden de hele wedstrijd geviseerd door het publiek en mogelijk kroop dit – samen met de wetenschap dat bij winst de leidersplaats zou worden gegrepen – in de kopjes, zodat de benen niet uitvoerden wat ze de laatste weken wel deden. Vorige week tegen Cappellen kropen we nog door het oog van de naald, gisteren beten we in het zand: de winterstop komt voor onze jongens op het juiste moment.

Over de hele wedstrijd gezien heeft Berchem de zege verdiend, zo eerlijk moeten we zijn. Na een zevental minuten was het al prijs, na een vreemde fase waarin de scheidsrechter zijn assistent overrulede (1-0). Na een kwartier kwam KBVV dan toch enigszins in de wedstrijd, maar kansen creëren zat er niet in.

Na de rust had Christophe Bertjens een kans op scoren, maar het lukte niet. In het zwart-witte kamp voelden we dan ook nooit echt geloof in een goede afloop, en toen Berchem in de slotfase de score verdubbelde (2-0), was het over en uit. Christophe Bertjens wist nog een strafschop te verzilveren (2-1), maar het bleken vijgen na Pasen. Dit Berchem Sport – ook in de heenwedstrijd al een prima voetballende ploeg – was sterker dan Bocholt VV en daar moeten we ons bij neerleggen.

Want onze jongens iets verwijten, dat krijgen we niet over ons hart. Met een tweede plek aan de winterstop hebben ze het tot dusver schitterend gedaan en dat – zoals ook gisteren weer – met heel wat (eigen) jeugdig talent. Nee hoor, laten we nu maar even uitblazen en genieten van die zwaarbevochten tweede plek!

(foto Berchem Sport)

Other Articles

Nieuws
IN MEMORIAM