Knappe zege tegen de titelfavoriet

RC Hades heeft er een bijzonder knappe campagne opzitten, en hoopte die af te sluiten met een kampioenstitel in de derby tegen Bocholt VV. Waren het zenuwen bij de thuisploeg of een topprestatie van onze elf? We laten het in het midden, maar feit is dat onze jongens vanmiddag verrassend drie punten pakten en zo het feestje in Kiewit grondig verstoorden.

Slechter dan vanmiddag kon de wedstrijd nochtans niet beginnen. Een fout in de verdedigende communicatie leidde tot een ongelukkige own-goal (1-0), en daar stonden we: de rode loper leek uitgerold voor Hades. Niets was minder waar. Miste Jordy Mathei aanvankelijk nog de gelijkmaker, dan nam KBVV de touwtjes resoluut in handen, om op het kwartier via diezelfde Mathei gelijk te maken (1-1). Een halfuur later stonden we echter weer in het krijt, toen de thuisploeg – misschien iets te eenvoudig – op 2-1 kwam, meteen ook de ruststand.

Na de pauze bleef KBVV de wet dicteren en toen onze topschutter ten tweede male de bordjes in evenwicht hing (2-2), kon niemand dat onverdiend noemen. Sterker nog, Jordy Mathei had zijn laatste troefkaart nog niet uitgespeeld en kroonde zich in de slotminuten met een derde treffer tot absolute matchwinnaar (2-3). De titelaspiraties van Hades werden zo – althans voor even – een halt toegeroepen.

Knap gedaan van onze jongens, toch? Volgende week sluiten we de competitie op eigen terrein af tegen Berchem Sport. De inkom is gratis, er is een zomerterras voorzien, springkastelen, en elke jeugdspeler krijgt een gratis friet en snack. Om 14u30 stelt onze club het nieuwe logo voor, dat is ontworpen in het kader van 100 jaar Bocholt VV.

Een eeuw Bocholt VV, dat maakt van ons de oudste club in Limburg en geef toe, dat is iets om mee uit te pakken. Afspraak volgende week!

Other Articles