Intussen aan de Damburg

Het leven staat stil de laatste weken, omdat dit van ons wordt verwacht, en omdat we met z’n allen ook wel beseffen dat het zo hoort. Het coronavirus treft iedereen en wij hopen u in mindere mate, maar Bocholt VV blijft niet gespaard. U kreeg ongetwijfeld al mee dat onze club in het hart werd geraakt door het plotse overlijden van Jeff Steensels, en wat is het zwaar om dragen dat we op z’n minst geen afscheid konden nemen.

Daarnaast – en we hebben het over strubbelingen op de achtergrond – is KVK Tienen intussen uitgeroepen tot kampioen van onze reeks. De Voetbalbond moest natuurlijk een beslissing nemen, een beslissing waar we gezien de omstandigheden weinig moeite mee hebben, maar we hadden dit jaar een elftal dat all the way had kunnen gaan. De een op zes tegen Berchem en Hasselt heeft ons uiteindelijk de das omgedaan.

Vandaag vernemen we ook het vertrek van twee spelers die niet zomaar passanten zijn geweest bij Bocholt VV. Carlo Palmans (29) trekt na zes  – en eerder al vijf – seizoenen in het eerste elftal de deur achter zich dicht aan de Damburg. Van jeugdproduct uitgegroeid tot kapitein van het eerste elftal, het hoeft geen betoog dat we zo’n man niet graag zien vertrekken. En dan nog zo eentje: Niek van den Putte (28) kwam medio 2013 over van Lommel United en was zes seizoenen lang een sterkhouder van Bocholt VV. Een crème van een kerel die in alle coronastilte onze club verlaat.

Tijden van afscheid, al kan geen enkel afscheid zo zwaar zijn als een dat definitief is. Vergeeft u ons de donkere teneur, het is nu eenmaal niet anders. Laten we de blik richten op de toekomst, en ons realiseren dat zelfs achter de donkerste wolk de zon blijft schijnen.

Other Articles

Nieuws
Rust zacht Jeff
Nieuws