Eerste wedstrijd Croky Cup

VOORBESCHOUWING BOCHOLT VV – FC OPPAGNE-WERIS

Nagenoeg een half jaar na de spectaculaire 2-2 tegen Sporting Hasselt mag de bal komende zondag eindelijk opnieuw rollen voor een officiële wedstrijd in het Damburgstadion. Op het programma staat de tweede ronde in de Beker van België, waarin we met FC Oppagne-Wéris een tegenstander treffen die weinig belletjes doet rinkelen. Desalniettemin denken we te mogen stellen dat zondag maar één ding tot tevredenheid zal stemmen, en dat is kwalificatie voor de volgende ronde.

FC Oppagne-Wéris is de voetbaltrots van Oppagne, grondgebied Wéris, grondgebied Durbuy, zo leert ons Wikipedia. De club komt uit in de Derde Amateurklasse, dat is het niveau net onder dat van onze competitie. Navraag bij onze sportieve staf leert ons dat met o.a. de broers Jadot enkele voormalige coryfeeën van Ciney voor de blauwhemden van Oppagne uitkomen, en we herinneren ons goed hoe lastig de partijen tegen Ciney in de toenmalige Derde Klasse steevast waren.

Toch maar best niet onderschatten dus. Afgelopen dinsdag speelden onze jongens vriendschappelijk tegen Esperanza Pelt, gingen – ondanks een riante 3-0 aan de rust – met 3-4 de boot in en eerlijk gezegd konden we de einduitslag niet onverdiend noemen. Laten we het maar als een flinke waarschuwing opvatten, Pelt komt immers uit op hetzelfde niveau als onze tegenstander van komende zondag.

Slotbemerking: aangezien we een bekerwedstrijd spelen met gedeelde recette, zal iedereen (ook abonnementhouders) de toegangsprijs van 10 euro dienen te betalen. Mondmaskers blijven uiteraard verplicht.

Kevin Dieme is geschorst, Wouter Scheelen is 4 tot 6 weken onbeschikbaar, Geebelen en Regales zijn onzeker.

On souhaite la bienvenue aux supporters d’Oppagne-Wéris. N’oubliez pas vos masques de bouche!

Other Articles

Nieuws
Nieuws
Kleine domper ….