Draai om de oren in Mechelen

Het was bij voorbaat duidelijk dat de verplaatsing naar Racing Mechelen een hele lastige zou worden, maar de einduitslag deed toch pijn aan de oren. 3-0, de zwaarste nederlaag van het seizoen, maar er waren verzachtende omstandigheden.

Als je ervaren krachten als Thomas Azevedo en Rune Doms niet mag opstellen, is dat natuurlijk een gemis. Thomas is de laatste weken in goede doen en het belang van Rune valt steevast op wanneer hij er niet bij is. In de openingsfase was coach Yves Beckers dan ook nog eens verplicht om basisspelers Noviello en Brulmans geblesseerd te vervangen. Hopelijk zijn ze snel weer op de been – we geven terloops nog even mee dat ook Jobbe Dirkx en Andrea Cascio de trainingen hebben hervat.

Offensief kregen onze jongens gisteren niet veel klaar, terwijl het achterin vaak alle hens aan dek was. Bleef het aantal echte doelkansen in de eerste helft nog binnen de perken (0-0 aan de rust), dan zag Stijn Wertelaers na de pauze de lokale aanvallers wel erg vaak voor zich opduiken. De drie tegendoelpunten (3-0) waren zeker niet onlogisch, en dan pakte onze doelman nog uit met enkele puike reddingen. Snel inpakken en terug de bus op, luidde na affluiten de boodschap.

Geen man overboord natuurlijk, een nederlaag bij Racing Mechelen kan gebeuren. Wel zuur om ’s anderendaags te vernemen dat leider Hasselt in eigen huis verrassend met 0-3 werd geklopt door staartploeg Londerzeel, zodat we de kans laten liggen om de leiding over te nemen in het tweede periodekampioenschap. Jammer maar helaas, volgende week tegen dat andere Mechelen (Jong KV) proberen we het opnieuw!

Other Articles