100-jarig KBVV stoot door in de Beker

Wat een weekend. Nadat onze club op zaterdagavond op een zinderende manier haar eeuwfeest vierde, zette het eerste elftal gisteren de kers op de taart. Negentig minuten zwoegen en penalty’s waren ervoor nodig, maar het verrassend sterke Blankenberge moest voor de bijl in de Axor Arena.

De bezoekers waren van bij de aftrap vastberaden om zich na een lange reis niet als lammetjes naar de slachtbank te laten voeren. Met veel druk op de bal maakten ze het onze jongens erg lastig, onder impuls van een voormalig Belgisch kampioen met AA Gent, middenvelder Renato Neto. Toen Arne Bussels al snel de 1-0 aantekende, waren we er desondanks gerust in: dit varkentje zouden we wel even wassen.

Want ja, na de rust leek Bocholt VV – in mooie goudkleurige uitrusting – de zaken beter onder controle te hebben. Er kwamen nog enkele kansen, en de bezoekers geraakten nog moeilijk tot bij Stijn Wertelaers. Al bij al een vlotte kwalificatie, rekenden we ons al rijk, maar na een rode kaart voor Toon Lenaerts kregen we in de slotminuut toch nog een koude douche. Matig verdedigend werk werd afgestraft met de 1-1 en plots stonden we voor de akelige loterij van strafschoppen.

Nagelbijtend zagen we onze doelman Stijn Wertelaers de hoofdrol opeisen. Hij stopte een penalty, miste de zijne, maar klaarde alsnog de klus en hielp zijn team een ronde verder. Een rasechte Bocholtenaar die zijn Bocholt VV in het weekend van het honderdjarig bestaan over de streep trekt: mooier kan het niet worden.

Dankjewel Stijn, dankjewel mooie eeuweling Bocholt VV. Dit weekend zullen we niet licht vergeten!