Voorbeschouwing SV Belisia – Bocholt VV

We schrijven 5 januari, de dag voor Driekoningen, en dus nog perfect op tijd om alle lezers namens Bocholt VV een warm en voorspoedig 2023 te wensen. Spoiler: ook dit jaar zal niet alles lopen zoals gewenst, maar als we er allemaal het beste van proberen te maken, kan het onmogelijk tegenvallen. Dit jaar viert Bocholt VV een mijlpaal van jewelste. Opgericht in 1923, zijn we de eerste club in Limburg die kan zeggen dat we honderd jaar later nog steeds de club zijn van toen, en dat is hoe je het ook draait of keert een opmerkelijk gegeven. U hoort er nog van, in 2023.

Morgenavond is het weer business as usual. De winterstop zit er alweer op, en we hervatten het competitievoetbal op het terrein van SV Belisia, voor een stevige derby op de Kattenberg in Bilzen. Ook daar wordt al sinds mensenheugnis gevoetbald, in eerste instantie door Bilzen VV, dat dezer dagen is gereïncarneerd als SV Belisia. En of ze het goed doen, daar in Zuid-Limburg: derde plaats op drie punten van de verrassende leider Hades en her en der geroemd als de best voetballende ploeg in de reeks. Trainer en levende legende Luc Nilis gaf er onlangs dan wel de brui aan als T1, maar we zijn er zeker van dat Belisia niet van plan is om stil te vallen.

Dat onze jongens dat ook niet van plan zijn, werd in de krant overtuigend bevestigd door coach Tom Vandervee. December was een goede maand, met negen punten op negen en o.a. een gesmaakte overwinning in de derby bij Sporting Hasselt, maar vraagt tegelijk om een verlengstuk, en de wedstrijd van morgen mag als richtinggevend worden beschouwd. Slagen we er in om onze voet naast die van het sterke Belisia te zetten, dan durven we zeggen dat er nog veel mogelijk is in deze competitie.

Ach, de waarheid ligt altijd op het terrein. Vrijdag 6 januari, SV Belisia – Bocholt VV, we zijn ook in 2023 weer razend benieuwd!

Other Articles