Voorbeschouwing Spouwen-Mopertingen – Bocholt VV

Wedstrijd nummer twee van het lopende seizoen alweer, en het is nog een derby ook. Toegegeven, een wedstrijd op het terrein van Spouwen-Mopertingen is niet van dezelfde orde als indertijd op SK Lozen, SK Bree of Esperanza Neerpelt – dat waren nog eens derby’s op het scherp van de snee – maar ja, kunnen wij eraan doen dat die clubs zelfs niet meer bestaan? Dat wij van Bocholt VV het nog steeds uitzingen op respectabel niveau? En dat tijden veranderen? Een wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen blijft hoe dan ook immers een speciale wedstrijd, eentje van Limburgers onder mekaar, en al gaat het dan niet meer om een strijd-op-leven-en-dood onder buren, het bloed gaat er steeds weer een tikkeltje sneller bij stromen.

SpoMo nam vorige week met 2-3 winst bij titelkandidaat Londerzeel een prima start. Gezien de bijzonder chaotische voorbereiding bij geel en blauw, mag dit als een half mirakel worden gezien. Of als een sterk staaltje vakmanschap van de technische staf – lees: Jan Schoefs, sinds jaar en dag de man die in het Bilzerse de sportieve lijnen uitzet. De kern van Spouwen-Mopertingen mag ondanks alle onheilstijdingen immers gezien worden, met heel wat routine en op de valreep nog flink wat aanvallende versterking. Bovendien herinneren we ons van de voorbije jaren dat het op het Mopertingse kunstgras nooit makkelijk voetballen is, kortom, een zware dobber voor elke bezoekende ploeg.

Laten we echter geen calimero spelen, dat heeft immers geen stijl en bovenal is het niet onze stijl. Ook Bocholt VV lukte vorige week tegen Hoogstraten immers een prima start, met heel wat doelkansen en uiteindelijk een probleemloze overwinning, zodat ook wij vol verwachting uitkijken naar de verplaatsing van morgenavond. Ja, het was goed tegen Hoogstraten, maar nu hopen we op bevestiging bij het sterke Spouwen-Mopertingen.

Afspraak op zaterdagavond!

 

Other Articles

Nieuws