Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Bocholt VV

Op vrijdagavond maakt ons eerste elftal zich op voor de derby op het terrein van Sporting Hasselt. Na de kwakkelende prestaties van de laatste weken lijkt een verplaatsing naar de nummer twee in de stand geen cadeau, maar wat ben je met cadeaus in het leven? Veel liever nemen we ons lot zelf in handen, hopelijk vrijdag al in Hasselt, om zo de malaise van de laatste weken om te buigen in een interessant seizoenseinde. Want er waren wel degelijk lichtpunten, vorige week tegen Hoogstraten, ondanks de nederlaag, en dus is positief blijven nu de boodschap.

Dat we een warm onthaal mogen verwachten in de provinciehoofdstad, mag duidelijk zijn. We herinneren ons nog goed hoezeer de Bocholter overwinning van vorig seizoen in het Stedelijk Sportstadion tot furieuze reacties leidde, het fiere Hasselt verliest immers niet graag van een gouwgenoot. We beschouwen het als een compliment: het zal soms misschien een beetje prikken dat onze mooie, bijna 100 jaar oude club op dit niveau al jaren een vaste waarde is, zonder fusies of faillissementen, en zonder groot hinterland. Ieder zijn eigenheid, zeg maar. De Hasselaren beleven natuurlijk wel een sterk seizoen, en dat maakt hen tot favoriet in een onderling duel, temeer daar er met Henry Odutayo een oude bekende van KBVV is bijgekomen. Waarom hij pas na nieuwjaar mocht meedoen, is ook weer zo’n verhaal, maar ach, de reden kennen ze in Hasselt ook wel. Laten we zeggen dat onze club er geen burenruzie over wilde ontketenen.

Het zal moeilijk worden op vrijdagavond aan de Oude Kuringerbaan, maar waarom zou het niet kunnen? Op naar een pittige derby ‘onder vrienden’, op naar Sporting Hasselt!

Other Articles

Nieuws
Nieuws