Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Bocholt VV

De derby van komende zaterdag is beslist niet aan z’n eerste editie toe. In verschillende gedaantes (Hasselt VV, Kermt-Hasselt, nu Sporting Hasselt) zijn we de club uit de provinciehoofdstad al vaak tegengekomen, ooit nog in Bevordering (begin jaren ’30 en begin jaren ’60), later in Derde Nationale, tegenwoordig in Tweede Nationale Amateur. Een lange voorgeschiedenis dus voor deze wedstrijd, met één constante: een derby aan de Oude Kuringerbaan win je nooit zonder slag of stoot.

Sporting is bijzonder goed aan de competitie begonnen en kroonde zich tot eerste periodekampioen. Met de winterstop in zicht bekleden de Hasselaren overigens nog steeds de eerste plaats in het klassement, hetgeen alles zegt over de sterkte van het elftal.

Onze jongens daarentegen gingen minder voortvarend van start, en proberen zich met vallen en opstaan te herpakken. Neem nu vorige week: een sterke eerste helft – ondanks de afwezigheid van drie titularissen – en een moeilijke tweede, zodat het weer knokken was tot de laatste minuut. Het belangrijkste waren natuurlijk de drie punten tegen Turnhout, opdracht volbracht dus.

Voor de wedstrijd van komende zaterdag hopen we natuurlijk op bevestiging. Het wordt sowieso weer een interessante test, op bezoek bij een tegenstander die – gesteund door een luidruchtige spionkop – in eigen stadion graag de vlucht naar voren neemt. Van vorig jaar herinneren we ons nog levendig de wereldsave waarmee Stijn Wertelaers zijn team vorig seizoen in de wedstrijd hield, waarna onze jongens op een diefje de drie punten op zak staken. Een scenario waarvoor we ook dit weekend uiteraard met twee handen tekenen.

Met Dylan Put, Devon Maes en Ricardo Kessels treffen we zaterdag bij de tegenstander enkele voormalige Bocholtenaren, en dat wordt vast een fijn weerzien. Op het terrein zal de derby echter weer de derby zijn (fel, fysiek en spannend) en daar kijken we elk seizoen opnieuw naar uit.

Succes Bocholt VV!

Other Articles

Club
Club