Voorbeschouwing Sporting Hasselt – Bocholt VV

Een discussie die we onlangs hoorden voeren, onzinnig misschien in het licht van de grote vraagstukken van het leven, maar daarom niet minder de moeite waard om gevoerd te worden: wat is een derby? Is een wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen een derby, opperde iemand, een club die vijftig kilometer verderop speelt? Of tegen Hades, iets dichter bij huis, maar nog maar sinds een drietal jaar in onze reeks? Over een ding was iedereen het eens: Hasselt, dat is een derby. Want ja, het betreft de provinciehoofdstad, dat straalt toch altijd iets uit, en bovendien hebben we met die hoofdstedelingen de laatste jaren wel wat gedenkwaardige duels uitgevochten. Op vrijdagavond is het weer zover: Sporting Hasselt – Bocholt VV.

De Hasselaren begonnen – net als vorig seizoen – erg sterk aan de competitie: 10 op 12, dat heet een sterke start. Na twee nederlagen tegen Aalst en Tienen wisten ze zich de laatste weken weer te herpakken, zodat ze zich – noblesse oblige – toch weer ophouden in de top van het klassement. Een overwinning tegen KBVV zou Hasselt helemaal lanceren in de titelstrijd. Met mannen als Ofori, Gueroui, Bracké, Janssen en noem ze maar op is Sporting alvast prima gewapend.

En onze jongens? Ook zij begonnen uitstekend aan de competitie en zijn bovendien nog volop in de running voor het periodekampioenschap. Puntengewin in Hasselt lijkt daarvoor wel noodzakelijk, en waarom zou dat niet kunnen? Okee, vorige week in Londerzeel hadden we het moeilijk, maar de toekomst zal wellicht uitwijzen dat die ploeg onder haar waarde gerangschikt staat. Hoe dan ook verloren we dit seizoen nog maar één keer, onnodig dan nog, en dus gaan we ook in het hol van de leeuw proberen iets te rapen.

Hasselt – KBVV, het is een wedstrijd die steevast op het scherp van de snee wordt gespeeld en dat zal morgen wel niet anders zijn. We kijken er alvast naar uit!

Other Articles

Nieuws
Nieuws