Voorbeschouwing RC Mechelen – Bocholt VV

Na regen komt zonneschijn. Drie weken geleden gingen onze jongens in een ware zondvloed onderuit tegen Tongeren, waarop ze zich bij Pepingen-Halle herpakten en onder een stralende najaarszon autoritair drie punten wegkaapten. Vorige week tegen Lyra-Lierse viel er weer regen op het zo al drassige veld in de Axor Arena, en weer liep het mis. Voor dit weekend wordt mooi en zacht weer voorspeld, dus…

Een beetje bijgeloof moet kunnen, maar hoeft geen strohalm te zijn. We hebben de jonge bende van Tom Vandervee dit seizoen al vaak genoeg leuke dingen zien doen om te weten dat er ongetwijfeld nog zonneschijn zit aan te komen. Of dat zaterdagavond in het Oscar Vankesbeeckstadion van Racing Mechelen al het geval zal zijn, is in een traditioneel zeer evenwichtige reeks natuurlijk onmogelijk te voorspellen.

Want ja, op bezoek gaan bij Racing Mechelen is niet bij om het even wie. De club van voorzitter François De Keersmaecker – gewezen bondsvoorzitter – kan bogen op een lange geschiedenis, van Eerste Nationale tot Eerste Provinciale, en bouwt sinds enkele jaren weer aan de weg naar boven. In goede en kwade dagen kan Racing daarbij steevast rekenen op een hondstrouwe en fanatieke achterban, in dat oude stadion, waar de nostalgie van de muren druipt. We hebben het even opgezocht: de laatste keer dat KBVV en RCM mekaar troffen in competitie, was in het seizoen 2011-2012, in de toenmalige Derde Klasse, met een 2-2 in Bocholt (op de foto herkent u Francesco Carratta en Andy Peeters) en bij Racing een 1-0 zege voor de thuisploeg.

Als nieuwkomer in Tweede Amateurklasse hebben de Mechelaren dit seizoen het goede ritme te pakken: derde plaats met tien punten, en zes gemaakte doelpunten in de laatste twee duels. Gesteund door het immer felle thuispubliek zal Racing ook zaterdag voor de drie punten willen gaan.

Dat laatste verwachten we natuurlijk ook van onze jongens. Verliezen of winnen, steeds met de rug gerecht en de borst vooruit, of dat nu in Bommerskonten is of bij het fiere Racing Mechelen. Succes!

Other Articles

Club
Sterke bezoekers