Voorbeschouwing RC Hades – Bocholt VV

De verplaatsing waar we dit weekend voor staan mag gerust een van de lastigste van het seizoen worden genoemd. RC Hades mag dan wel een relatieve nieuwkomer in de nationale afdelingen zijn, sinds de groen-witten in onze reeks aantreden, viel er voor Bocholt VV maar weinig eer te rapen. Sterker nog, de laatste twee ontmoetingen eindigden op 4-1 en 5-1, twee oorvijgen die – zoals we ons nog maar al te goed herinneren – hard en welgemikt aankwamen.

Weet u waar de ongewone clubnaam Hades in de Griekse mythologie voor staat? De onderwereld. Een schimmige god die regeerde over de duisternis aan de andere kant van de rivier Styx, die men enkel overstak om het leven in te ruilen voor de dood. Luguber, zegt u? Na bovenvermelde nederlagen zou een mens er zich dingen bij beginnen voorstellen. Temeer daar we morgenavond in Kiewit zullen worden opgewacht door heel wat oud-spelers van Bocholt VV die ongetwijfeld met bijzondere belangstelling uitkijken naar de komst van hun vroegere club. Ook hun coach Mirko Licata zal niet kunnen ontkennen dat als hij er eentje mag uitkiezen om te winnen, het zonder twijfel die tegen ons zal zijn. Anderhalf seizoen lang heeft hij in Bocholt uitstekende resultaten geboekt, tot de succesvolle samenwerking begin dit jaar spaak liep. Het zal nog wat extra pigment toevoegen aan een zo al pittige derby. Hades begon de competitie met vijf punten behoorlijk goed en is na drie speeldagen nog ongeslagen.

Hoe zouden onze jongens aankijken tegen de verplaatsing van morgen? Enigszins vertwijfeld, omdat het kleine veld in Kiewit hen – net als dat van gouwgenoot Spouwen-Mopertingen – nooit veel geluk heeft gebracht? Of net vol vertrouwen, met zes punten op zak en de wetenschap dat er bij momenten al goed gevoetbald werd? Inderdaad, we houden een slag om de arm en zeggen ‘bij momenten’, omdat we de eerste helft in Mopertingen en de wedstrijd tegen Diegem nog niet zijn vergeten. Wat ons op die mindere momenten dan weer wel geruststelde, was het gevoel dat de tegenstander ons nooit het gevoel gaf beter te zijn, eerder integendeel. Er staat wel iets bij dit KBVV.

Het zullen weer negentig loodzware minuten worden daar aan de overkant, en onze jongens zullen wakker moeten zijn tegen een felle en gewiekste tegenstander. Schouders recht en de borst vooruit!

Other Articles

Nieuws
2-0 winst!
Nieuws
Drie gouden punten!